Kort om oss

Freesports formål er å utvikle et bedre tilbud innen vannsport, spesielt innen windsurfing, bølgesurfing, kitesurfing og SUP (Stand Up Padling). Dette arbeidet foregår i samarbeid med lokale klubber, næringsliv og offentlige virksomheter.

Målet vårt er å finne nye løsninger rundt klubbdrift, stedsutvikling, folkehelse, sjøsikkerhet og rent hav. Freesport (frisport) kan beskrives som egenorganisert aktivitet og idrett med naturen som arena og energikilde.


Sjøsikkerhet

Som en felles base for sjøsikkerhet i disse miljøene og klubbene har vi etablert Rogaland Livredningsklubb. Herunder prosjektet Jæren Surf Rescue som skal jobbe med forebyggende arbeid for å hindre drukningsulykker. Les mer her...


Folkehelse

Ved å satse på utvikling av foreninger vil lokalsamfunnet få et bedre tilbud både for barn, ungdom og voksne. Her følger vi Norges Idrettsforbunds aktivitetsverdier om idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.


Klubbdrift

Vi jobber med klubbutvikling fordi vi tror ideelle virksomheter har livets rett så lenge de drives på en profesjonell måte. Overskuddet går da direkte tilbake til samfunnet.


Rent hav

Felles for mange som driver med vannsport er at de føler et sterkt eierskap til havet. Dermed også et stort ansvar og engasjement for et rent hav. Dette er et område vi ønsker mer handling på hos politikere og næringsliv.


Stedsutvikling

Vannsport er fantastisk som rekreasjon både i form av ekstremsport for noen mens andre i form av ro og mental terapi. Et bedre tilbud vil kunne skape effekt både innen folkehelse og reiseliv. Men for å få det til må vi jobbe sammen og med fokus på stedsutvikling og gjøre dette bedre tilgjengelig.


Prosjekter

Oppgavene i foreningen drives i form av små og store prosjekter. Vi starter gjerne i det små og bygger stein på stein med to skritt frem og et tilbake for å ta to nye fremover igjen. Endring skjer som regel ikke over natten, men vi har en visjon å strekke oss mot.


Visjon

Vi skal bidra til bedre folkehelse ved å gjøre havet og vannsport mer tilgjengelig, attraktivt og sikkert for alle.


Organisasjonen

Freesport Stavanger
Organisasjonsnummer: 920 561 802 MVA
Styrets leder: Christian Middelthon
Bank: DNB Kontonummer: 1506.05.64318
Vipps: 556472
Epost: freesportstavanger@gmail.com


Kontakt

Kontaktperson: Christian Middelthon
Mobil: (+47) 920 71 221
Email: freesportstavanger@gmail.com