SUP TUR LYSEFJORDEN

Freesport sup lysefjorden 2021

Vi tar deg med på de beste opplevelsene ved og gjennom Lysefjorden.

 

Varighet:

Dag 1: Start ved Lauvvik kl.16.30

Dag 2: Hele dagen

Dag 3: Ankomst Lauvvik ca. kl.16.30

 

Kort om padleruten og turen:

Lysefjorden er som de fleste fjorder utsatt for litt vind, derfor padler vi alltid den vei vinden blåser og tar rutebåten motsatt retning, smart ikke sant? Vi padler altså kun den ene veien og båt den andre. Total lengde er 42 km. Vi overnatter i hengekøyer eller telt. På Flørli tar vi turen opp de legendariske 4444 trappetrinn hvis det blir nok tid for dette. Vi bruker dessuten god tid på padlingen slik at alle kan nyte naturen, ta bilder, spise og bade. Vi går i land alle steder som er av interesse.

 

Beskrivelse av turområdet:

Lysefjorden er et mektig naturfenomen med mange opplevelser på den 42 km. lange fjorden. Her kan du se fjellgeiter som beiter i fjellveggen, sel som hviler på svabergene og kongeørn som flyr over oss. Her får du oppleve populære Preikestolen og Kjerag med sine 1000 meter.

 

Krav til deltakelse:

Det er et krav at deltakerne har gjennomgått et nybegynnerkurs og/eller har grunnleggende erfaring fra før slik at alle får en best mulig turopplevelse. God balanse i bena og litt kraft i padletaket er ikke bare for at du skal bevege deg fremover, men også for din egen (og andre sin) opplevelse og sikkerhet. Ta kontakt med oss om du er usikker på dine egne ferdigheter.

 

Krav til ferdigheter:

En god padleteknikk
Kan padle oppreist for det meste
Kan sitte på knærne i motvind
Kan svømme 100 meter i åpent farvann

 

Medfølgende utstyr:

Du kan velge hva utstyr du ønsker å ta med selv og hva du evt. ønsker å leie av oss. Benytt vedlagte skjema for reservasjon / bestilling. Tar du med eget brett må dette godkjennes av oss av sikkerhetsmessige hensyn.

 

Bekledning:

Du må selv sørge for å være kledd etter været. Vi benytter ikke våtdrakter i sommersesongen, men ta likevel med et ekstra skift. Om sommeren er det best å padle barbeint for å få ekstra god kontakt med brettet.

 

Mat og drikke:

Av hensyn til at mange mennesker i dag har spesielle behov/ønsker vedr. mat, har vi valgt å gjøre det slik at hver enkelt tar med egen mat. Turleder sørger for å ta med fellesutstyr til matlaging og diverse.

 

Hva du selv må ha med:

En komplett liste med hva du må ta med av klær og personlig utstyr, sendes til deg når du bestiller hos oss. Alt utstyret vi skal ha med oss på turen har vi med oss på brettet.

 

Overnatting:

Vi sørger for at overnatting skjer mest mulig skjermet for vær og vind med fin utsikt.

 

Turleder:

Guide og turleder for turen er Christian Middelthon som har drevet med vannsport i 35 år og med SUP de siste 7 årene. Han har selv hytte like ved Lysefjorden og kjenner området godt.

 

Arrangør:

Turarrangør er Sola Beach Club / Freesport Stavanger.

 

Sikkerhet i Lysefjorden:

Vi tar sikkerheten på alvor. Det er viktig både for deg selv og oss som arrangør at du skal føle deg trygg under hele turen. Redningsvest er påbudt. Ansvarlig turleder / guide har god erfaring med vær og vind i området. Vi har også direktekontakt med lokale båter og folk som bor i området for utrykning på kort varsel ved behov.

 

Kapasitet:

6 personer pr. turleder/guide

 

Krav til alder:

Minimum alder er 18 år, men vi kan tillate 16 år hvis det er i følge med voksen.

 

Pris:

Introduksjonspris kr.1950,- (Normalpris kr.2950,-)

Prisen inkluderer organisering av turen, turleder, sikkerhetsopplegg, billett til rutebåt og selvsagt de gode opplevelsene.

 

Ekstrautstyr for leie:

SUP premium brett med åre etc. kr.950,-
Våtdrakt kr.250,-
Våtsko kr.50,-
Vanntett pakksekk 65 liter kr.150,-
Vanntett pakksekk 30 liter kr.50,-
Hengekøye med tak (tarp) kr.200,-
Telt 2-3 personers kr.400,-
Oppblåsbart liggeunderlag kr.200,-

 

Sted for oppmøte og avreise:

Oppmøte på Lauvvik fergekai kl.15.30. Her er parkering for bil mulig. Avreise fra Lauvvik senest kl.16.30. Det betyr at du selv må beregne nok tid til å gjøre deg klar for padleturen.

Herunder er link til rutetider for rutebåten. Som du ser i rutetabellen er det mulig å hoppe på eller av båten flere steder underveis hvis du/vi har behov.

https://www.kolumbus.no/globalassets/ruter/baatruter/stavanger-lysebotn-kombibat.pdf

Ved østlig vind starter vi turen med å ta rutebåten fra Lauvik kl.16.45 med ankomst Lysebotn kl.17.40. Ved vestlig vind starter vi padleturen ved Lauvik og tar båten tilbake fra Lysebotn.

 

Kansellering:

Hvis for mye vind, uvær eller annet som gjør at vi må kansellere turen, får du refusjon på det innbetalte beløpet minus kr.350,- som går til å dekke utgifter til administrasjon, bestilte billetter og andre tjenester.

 

Online booking:

Arrangementet kan bookes frem til 72 timer før det starter.