fbpx

Bersagel Vannsportfestival 2019

promo-bersagel

Velkommen til sommerparadiset Bersagel og årets vannsportfestival lørdag 29. juni 2019. Stedet er Nodhagen som drives av Stavanger Turistforening. Her blir det aktiviteter både på vann og land for barn og voksne.

Bli med å skap festivalstemningen!

Siden vi i år har valgt å gjøre alt gratis, håper vi at alle som deltar bidrar med å skape en god stemning. Dere tar selv med mat, drikke, noe å sitte på osv. Vi kommer til å legge opp slik at hver deltaker / familie klarer seg mest mulig på egenhånd, slik at det ikke kreves så mange frivillige. Vi ber alle om å passe på hverandre og vise sunn fornuft. Vi ber også alle om å ta ansvar for sitt eget søppel ved å ta med dette hjem eller kaste dette i søppeldunkene som ligger på veien ovenfor huset. Spørsmål henstilles til arrangementets Facebookside du finner her. Velkommen!

Program fredag 28. juni

18.00 Nodhagen åpner opp for besøkende og overnattingsgjester

19.30 Grillkveld (ta med egen mat og drikke)

Program lørdag 29. juni

 

HELE DAGEN:

 • Prøv padlebrett og seilbrett (utenom konkurransene)
 • Rebusløp for barna
 • Bading og stuping
 • Dartspill
 • Boccia
 • Frisbee
 • Balanseline

 

Bli med oss på en fin liten morgentur på Bersagel enten det er SUP, kajakk eller annet å padle på/med. Hvis sol og stille er dette en naturopplevelse som bare MÅ oppleves. Stavanger SUP Club stiller med gratis lån av brett og padleåre. Oppmøte på Nodhagen.

Program søndag 30. juni

Denne dagen er forbeholdt langtur med "sosialt konkurransepreg" for både SUP og brettseiling. Vi padler / seiler en lengre distanse og lager konkurranser for kortere strekk for de som vil dette, mens andre gjør det i sitt eget tempo. Alle samles på utvalgte stoppesteder hvor vi går i land for kortere/lengre pauser. Det blir en gruppe for seilbrett og en gruppe for SUP som hver tar sine egne ruter.

11.00 Skippers meeting for SUP og brettseiling

11.30 Start windsurf foil langdistanse

11.35 Start SUP langdistanse

Billetter

Vi tok en avgjørelse i midten av juni om å gjøre årets festival gratis! Dette er takket være våre sponsorer som dekker en det meste av våre utgifter. Foreningen og arrangøren Freesport Stavanger i sammen med Stavanger SUP Club dekker de resterende kostnadene. Vi ønsker at flest mulig deltar og sammen bidrar til å skape en flott festival. Det betyr at det bare er å møte opp og delta på moroa!

Premier

Alle som deltar på en eller flere av konkurransene vil få utdelt deltakerdiplom. Premieutdeling kl.15.00.

Mat og drikke

Ta med egen mat og drikke, men sørg for å ta med søppelet hjem eller kast i søppeldunkene på veien på oppsiden av huset. Grillen står til disposisjon hele dagen. Hvis du vil grille før kl.13 så ta med et grillkull. Vi (arrangøren) sørger for varm grill fra kl.13.00 og utover.

Overnatting

Overnatting er mulig både fredag til lørdag og lørdag til søndag i huset til Stavanger Turistforening. Dette ligger på tomten der arrangementet finner sted. Her er det totalt 10 sengeplasser og i tillegg kan det plasseres madrasser på gulvet. Overnatting kan bestilles ved å sende mail til: freesportalliansen@gmail.com

Priser pr. person, pr. natt.

 • Sengeplass i huset med delt rom kr.200,-
 • Madrass på gulvet i huset kr.100,-
 • På loftet i naustet med eget liggeunderlag kr.50,-
 • Teltplass, kr.50,- pr. telt.

 

Huset på Nodhagen

Nodhagen er en sørlandsperle i Ryfylke. Utleiehytta passer godt for deg som liker sjø og badeliv, og du kan også gå turer i nærområdet.

Nodhagen på Bersagel er en 10 mål stor eiendom som ligger idyllisk til ved sjøen. Dette er et eldorado for de som vil driver friluftsaktiviteter som fisking, bading, padling eller roing. I tillegg er det et godt utgangspunkt for en rekke turmuligheter, hvor merket sti til Vårlivarden er det naturlige valget for en topptur.

Mer info om huset finner du her:

https://ut.no/hytte/8e1e253b-6587-45fd-8770-3ff27dfc4677/nodhagen

Parkering

Det er svært begrenset med parkeringsplasser på Bersagel, derfor har vi satt opp en plan for forhåndsbestilling av de tilgjengelige plassene. Dette for å forhindre ulovlig parkerte biler og ivareta sikkerheten på veien.

Parkeringen koster kr.50,- pr. bil og bestilles ved å sende en melding til freesportalliansen@gmail.com

Vennligst skriv "Parkeringsplass Bersagel Vannsportfestival" i emnefeltet.

Plass bekreftes med et plass nummer du vil få tilsendt på mail.

Alle frivillige parkerer gratis.

Frist for reservasjon er fredag 28. juni kl.18.00

Båter

Kommer du med båt? Ta med anker! Legg deg på svai så blir du hentet med båt/brett inn til bryggen. Eventuelt legg båten med anker ut i sjøen og inn mot steinstranden. Husk at det må være minst 15 meter klarering til bryggen for tilgang med alle brettene som skal ut og inn.

Hvordan komme dit

Adresse (OBS viser feil i Google Maps):
Nodhagen
Bersagelveien 1040
4308 Sandnes

Adkomst med bil:
Fra Sandnes kjører man Rv 13 mot Ims. Ta av mot Bersagel. Etter avkjørsel mot Bersagel er det ca. 1.5 km til Nodhagen som ligger på høyre side av veien.

Med båt:
Det er en brygge på Nodhagen, men grunt vann gjør at det kun er tilgjengelig for små båter.

GPS:
Se den interaktive Google Maps rammen under på siden her for veibeskrivelse.

Posisjon:
58°55'15.51"N 5°58'0.38"Ø
Desimalgrader (lat, lon)
58.92098, 5.96677
UTM 32V (nord, øst)
6535213, 325373

Lysbilde1
Lysbilde2
Lysbilde3

Festivalområdet

Lysbilde4

Hjelp som frivillig

Send en mail eller ring om du kan hjelpe litt til med arrangementet. Du vil få gratis overnatting hvis du har behov for det.

Vi trenger hjelp til helt enkle oppgaver slik som å gi litt informasjon til de som deltar, notere plassering for målgang under konkurransene (som gjøres ved å stå på land). Festivalen legges opp slik at alle skal stort sett kunne klare seg selv ved hjelp av informasjon som finnes på oppslagstavlen på festivalområdet.

Kontakt Christian Middelthon på mobil: 959 82 000 eller freesportalliansen@gmail.com

 

Mer om Bersagel finner du her:

www.bersagel.com

Bersagel gruppe på Facebook

 

Takk til arrangementets sponsorer som gjør det mulig å gjennomføre festivalen.

Arrangør

Freesport Stavanger er en ideell forening som jobber for å utvikle vannsportklubbene i Stavanger regionen. Vi holder til i Møllebukta, Hafrsfjord hvor vi har en container med SUP brett, seilbrett og kajakker til utleie. Ansvarlig for festivalen er Christian Middelthon, mobil 959 82 000 - freesportalliansen@gmail.com